¬ Drömyrket i stan!

Gud, vilken underbar video med så vettiga ord! Detta budskap måste framföras tydligare i samhället, den här faktan går inte att undvara och även om vi vet att dessa ord är sanna innerst inne så måste det komma ut! :)



¬ Nyttig-gris

Intalar mig själv att jag äter nyttigt om jag kombinerar mina våfflor med en fruktshake! Kiwi är väl extra vitaminrik, eller? Har blivit en utdragen sovmorgon idag, trots att jag vaknade kl. 8.



Och så lite filmcitat så här på "morgonkvisten"...


Max Svensson: Är du avundsjuk pappa?
Gustav Svensson: Ne, varför skulle jag vara det gubben? Jag har ju många fina pokaler hemma.
Max Svensson: Du menar dem du köpte på skolbasaren? 
Gustav Svensson: Det spelar ingen roll var de kommer ifrån, dem är mina och jag blir glad av att se på dem!



Bild: svt.se


¬ What teachers really do?

Lärarnas Riksförbund laddade nyligen upp en bild på deras facebooksida. Får verkligen perspektiv på saker och ting, don't you think?


Bild: Lärarnas riksförbund/facebook


¬ Antagningen - Hösten 2012

Antagning till höstterminen 2012


Vad händer nu då?

VIKTIGA DATUM inför kommande sökta utbildningar.


27 april - Antagningsbesked inför sommarkurser 2012


Maj-juni - Kontrolluppgifter


21 juni - Sista kompletteringsdag


För sökande från EU/EES-länder som avslutar sin gymnasieutbildning efter 21 juni och sökande med IB-eller EB-examen är 5 juli sista kompletteringsdag.


12 juli - Antagningsbesked med svarskrav


30 juli - Sista svarsdag


6 augusti - Slutgiltigt antagningsbesked



¬ Hylla din lärare!

Kära, Lars Erichsen.


Du inspirerade mig till att bli lärare. En mjuk, kompetent i sitt ämne, och en empatisk sådan, med viljan att förmedla den kunskap du bar på. Barn och unga behöver fler vuxna som dig, som går bortom sitt ämne och verkligen är mån om sina elever. Du tappade aldrig hoppet på mig, stöttade mig, inte alla gånger som jag ansåg att jag förtjänade det heller, detta har lett till den goda insikt jag har idag. Hade du inte förmått mig att kämpa i genom matematik, hade jag nog inte blivit godkänd, känt mig inkompetent och haft skräck för siffror resten av mitt liv. Du öppnade upp en helt ny matematisk värld, där jag inte behövde vara rädd längre.


Idag kan jag med glädje använda matematiken på ett kreativt sätt som lärare. Om det inte vore för dig så hade jag inte varit där jag är idag. Jag hade inte blivit behörig till gymnasiet, än heller kunnat söka vidare till Universitetet. Du förtjänar verkligen all hyllning du kan få och jag önskade att jag hunnit säga detta till dig innan du gick bort. Vila i frid och med vetskapen att du gjorde min skolvardag lite enklare att leva i varje morgon jag gick upp.


Högaktningsfullt, Sandra.


Vill du också hylla din lärare?




¬ Day of doom!

Nu måste jag spy galla på bloggen idag!

Har haft verkligen h***etens dag idag. Igår satt jag och pluggade hela dagen (så duktig som jag är) och förberedde mig inför examination. Ja, vad kunde ja ha suttit? Kanske 6-8 timmar sammanlagt med att förebereda material och powerpointsredovisning, varav 3 timmar material för presentation. Och vad händer?! Bara några minuter innan jag ska skriva ut allt, så har HELA ARBETET raderats, som bortblåst! USB, överföringar och dokument vill inte samarbeta med mig! Allt slit och då menar jag verkligen svett och tårar (inget blod dock) bara borta! Jag blev helt knäckt. Så där satt man kl. 3 på morgonen och fick BÖRJA OM FRÅN BÖRJAN! Väl klar och har sparat det ordentligt, måste ha tryckt på knappen minst 10 gånger för att försäkra mig om att det var sparat...ja då händer det lite andra frustrerande saker som inte gör saken bättre. Så nu har då klockan rullat förbi 5 på morgonen! Den tröttaste tjejen somnar på soffan. Dagen efter sig försover hon sig!! Ibland, undrar man ju om det är någon som leker med mig? Någon som står och pillar mig med en pinne liksom enbart för att trakassera mig. Nej, den här dagen har varit otroligt lång och jag är nog tröttast i stan.

Vad har vi lärt oss av detta? SPARA, SPARA, SPARA alla dokument ni skriver, i 2...3..olika mappar om så behövs! För över material till en extern hårddisk eller något liknande så att detta verkligen inte inträffar. Inte kul när sådant här händer, men det händer!

Till råga på allt ovanstående: Kände mig som Hulken idag, haha true story. Inte min dag idag!


Bild: facebook.com


¬ "Vi ägde bris" - Busringningar till BRIS?!

Så reseachar man lite på nätet angående föreningar/organisationer inriktat med att hjälpa barn och unga, och vad finner man?! Jag blir så otroligt besviken på människor ibland. Inte bara är BRIS en ideell organisation (icke-statlig) det är även GRATIS att ringa dit och få stöd, de arbetar också utifrån ett barnperspektiv utan dess like! Och så stöter de på sådana här ungdomar, säkerligen vardagligen också. Gud, vad dem måste stå ut! Detta är INTE OKEJ people! Att ni inte skäms!

De MÅSTE ta sitt arbete SERIÖST och dessa samtal med största beakthet och vara tillgängliga. Förstår ni inte vikten i vad de arbetar för? Jag skulle nästan vilja jämföra detta som ett samtal till polisen, den tid ni tar upp av deras ARBETSINSATSER, kanske ett barn där ute far riktigt illa enbart pga av att ni ville ha er ett gott skratt? Det är verkligen inte moraliskt rätt enligt mig att göra en sådan här sak, men sedan vem är jag? Endast en liten röst i världen som ingen orkar lyssna på? Hur ska vi egentligen arbeta emot en sådan effekt hos barn och unga? Och som lärare? Som föräldrar?

Jesus, ibland blir jag inte klok på vissa saker. Asså, JORDEN ANROPAR MÄNSKLIGHETEN!



¬ Get closer

Vad vår värld behöver, mer kramar! Jag blir varm i hjärtat när jag ser den här videon. Från mig till er alla där ute en jättebamse kärleksfull kram. :)



¬ Vetenskapsfestivalen 2012

Varje år arrangeras en möteplats för allmänheten, skolor, lärare och forskare, det vetenskapliga evenemanget håller i år till I Göteborg. Festivalen är utspridd i hjärtat av Göteborg, bland annat på dessa platser. Även kända forskare värden runt kommer att vara på plats! "Vetenskapsfestivalen arbetar utifrån principen att allt ska vara utan kostnad och tillgängligt för alla." Det är alltså fri entré under festivalen. Inga biljetter eller förbokningar behövs, om inget annat anges i programmet.

Årets tema är: Allt sitter i hjärnan.


Bild: facebook.com/vetenskapsfestivalen


För alla - 25-29 april

För skola - 16-27 april

För fackprogram - 25-27 april


Här kan du ladda ner det öppna programmet, och här kan du bläddra i det online. I det öppna programmet är alla föreläsningar, utställningar, experiment eller workshops av frikostnad. I övrigt finns även roliga familjearrangemang, fri entré på Universeum, experimentverkstad på Chalmers 28-29 april, och massor av erbjudanden.

Missa inte heller; Debattscen 2012: Utbildning + socialt entreprenörskap = jobb?

Östersund – 24 mars, 13-14, Vinterparken, i samarbete med Mittuniversitetet
Malmö – 13 april, 16-17, Entré, i samarbete med Malmö högskola
Göteborg – 26 april, 13.30-14.30, Nordstan, i samarbete med Göteborgs universitet

Vill du ha programmet i utskriven form? Då finns ett bra antal ställe i Göteborg, där du kan finna dessa. Håll utkik!


¬ Bloggbussen 2012


Bloggbussen 2012 är en tävling för förälder som bloggar och som har ett barn mellan sex och tolv år. 17-20 juni får 12 finalister resa till Danmark tillsammans med sitt/sina barn och uppleva en massa äventyr och nöjeskul. Tävlingen pågår till och med den 18 maj och anordnas tillsammans med Stena Line och Twingly.


Anmäler dig gör du här. :)



¬ Så 'helgar' vi igen

JA PREZIZ. Suck. Helgen kom och gick. Kändes som det gick ovanligt fort den här helgen. Typiskt att det alltid ska vara så då man har som mest arbete. Skriver fortfarande examensuppsats. Är relativt positivt inställd kring den än så länge, tidspressen har inte hunnit i kapp mig ännu i alla fall, tack och lov.

Har lite småpill att fixa med mitt utvecklingsarbete också, ska ha redovisning på tisdag. Eftersom jag missade examinationstillfället under kursen pga av sjukdom, får jag nu en ny värdig chans. Kommer nog gå galant! Är inte direkt nervös inför det, jag är en god talare och kreativ av mig. Kommer dela med mig av arbetet här på bloggen sedan, som jag sa att jag skulle göra för flera veckor sedan, men ibland blir saker och ting fördröjt.

Det här "morgonen" har också blivit lite fördröjd, passade på att göra en god frukost för att "avsluta" helgen. Inte alltid man får det lyxat till för sig...eller att det är gott att äta frukost. Nu ska det förberedas inför examination. Hoppas alla haft en fint helg :)





¬ "Lärarlönen borde ligga i läkarnivå"

Vad tycker egentligen svenskarna om lärares löner? Lärarförbundet delade ut frågan i Stockholm på Östemalm. Se videoklippet.



¬ Höj lärarlönerna!

Skriv under namninsamlingen som Lärarförbundet startat. Läs mer om efterlysnings-lapparna, genom att klicka på bilden.


Är 10.000 :- mer i månaden för mycket begärt, vad anser ni?



Bild: lärarförbundet.se


¬ Nu finns mobilappen även för Android!

Nu kan du som student nå GUL (Göteborgs Universitets lärplattform) smidigt på mobilen! Finns även ett antal andra institutioner och organisationer, men dessvärre finns inte alla Universitet med ännu, det går att söka på startsida.

LADDA NER APPEN SÅ HÄR:

För iPhone: Sök på Ping Pong AB i appstore.
För Android: Sök på Ping Pong Mobile i Google Play.




På GUL förklaras det varför appen är röd och heter Ping Pong: Den har släppts som en testversion av vår leverantör Ping Pong AB. Testperioden löper fram till den 30 juni, efter det kommer den att GU-anpassas.

Vilka funktioner finns tillgängliga i appen?

- Se och svara på PIM. (För att skicka det du skrivit klicka på Retur).
- Aktuella händelser, diskussioner, nya meddelanden, postinlägg i forum som du deltar i, osv.
- Mina dokument,
dina filer som du har laddat upp.
- Ny
informationsflöde.
- Söka användare,
visar din kontaktlista.

Schema
i
TimeEdit finns i dagsläget inte ännu.


¬ Det här blogginlägget vaccinerar 95 barn!

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.


Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss just nu pga studier, så publicerar jag den här bloggposten istället. Blogginlägget bidrar på så vis i UNICEF'S och Apoteket Hjärtats kampanj, där Apoteket skänker en summa motsvarande 95 stelkrampsvaccin för varje gång en bloggare publicerar en bloggpost om För varenda unge. Dessutom kommer Apotek Hjärtat under kampanjperioden även sälja UNICEFs nyckelring i 272 butiker runt om i landet.

 

För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin, som du bidragit med! Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

För varenda unge

Bild: UNICEF/Asselin

 

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

 

 



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!