¬ Frågan är fri, men svaret kostar oftast pengar?

Nu har jag tagit mig tillfället i akt och skaffat mig en sådan här praktisk
-->frågebox<-- på hemsidan Blogresponse.

Boxen finns också placerad på min blogg på förstasidan. Smidigt och enkelt för rak kommunikation och början på ytliga frågor som kanske kan utvecklas till djupare diskussioner? Det går också att kontakta mig via mail, genom att klicka på det rosa kuvertet! Det är det som är mitt mål i alla fall med den här bloggen över huvudtaget, resonera, yttra sig, kommunicera och våga ha sina åsikter och kommentera! Och givetvis också relaterat till temat: Barn, skola, kunskap/utveckling och utbildning som är det största fokuset här :)

De enklaste frågorna är de svåraste och besvara! Kan bero på att vi människor alltid försöker överprestera/bevisa oss och har viljan inom oss att alltid komma med så fullständiga svar som möjligt, men slutar kanske med konstiga formuleringar eller för avancerade svar pga att det kan väl inte vara så enkelt som att bara svara ja/nej? För oftast är det ju så, undra varför?

Det finns inga korkade frågor, bara korkade svar! Så jag ska väl göra mitt allra yttersta på att inte skriva för långa noveller till svar (även om jag har mycket att skriva) utan kort och koncist med inte alltför kluriga formuleringar och akademiska ord! :)

Vetenskapsforskaren frågar: - "Varför?"
Jag svarar: - "Varför inte?"


Frågeboxen!


¬ Kille, 14 år

Jag har varit otroligt dålig på att kolla min mail, ber om ursäkt för detta, men såg att det har ramlat in några stycken, kul! :) Ska försöka läsa igenom dessa så fort som möjligt. Ska bli bättre på att uppdatera och hoppas att min vision av detta leder någonvart... För er som inte riktigt vet vad det är jag skriver om hänvisar jag er till inlägget om Gästbloggning.

Första inlägget!
Tilldelas en kille som vill vara anonym, vilket jag också respekterat! (För er som inte har något emot att vara anonyma får gärna länka till sin blogg eller annan hemsida). Texten han har skrivit är inte rörd eller omskriven av mig på något vis, dock har jag läst igenom det innan jag postat det här på bloggen! Anledningen till detta är att jag vill granska så att texten inte innehåller kränkande meningar som medvetet är skrivna för att nedvärdera någon, opassat språk eller kommer med omoraliska påhopp osv sådant är EJ acceptabelt. Men självfallet ska man få säga sitt!

Hej jag såg på nätet när jag surfade den här bloggen och kände ja ville skriva något. Jag e 14 år och går i 8an jag gillar skolan man har någonstans att ta vägen men det e tufft att va kille ida ja vill sköta mig i skolan o sånt men inte ibland pallar man med inte trycket. Mina polare de glider du vet de ska va så så...min pappa han e sträng oså han vill att ja ska få bra betyg tjatar på mig hela tiden men ja orkar inte. På lektionerna de bara tjejerna som räcker upp handen du vet och som e med vi killar vi sitter tysta eller så snackar vi bort lektionen varför ? Jag vill bli polis men man måste ha bra betyg för sånt. Jag vill bli duktig i skolan, men ja hatar matte!! men ja vet inte hur ja ska göra mina polare kommer mobba mig att ja e plugghäst!


The Pink Preschool Teacher svarar:
Skolan är ett viktigt moment och vi spenderar nästan över 12 år i den offentliga sektorn. Kan dock vara så att när man är yngre förstår man inte riktigt vilka viktiga bitar man får med sig i framtiden. Skolan är inte bara en plats för lärande, det är också vårt sociala nätverk, där vi utvecklas både mentalt och fysiskt. Det som den här pojken beskriver tror jag är ganska så vanligt för den här åldern. Men sanningen är den att högstadietiden är både bland den viktigaste och jobbigaste perioden i grundskolan. Man har sin umgängeskrets, man blir påverkat både hemifrån, från kompisar och från samhället. Det händer så mycket! Det låter som att du vill väl, du tänker på din framtid. Vänner som du beskriver ser jag inte riktigt som några vänner, försök att prata med dem och förklara för dem vad det är du vill med ditt liv, på ett sätt så att de kanske kan sätta sig in i din situation. Det är inte fel att plugga, det är inte töntigt att öppna en bok! Kanske kan du även ta upp detta med din lärare som eventuellt kan ta upp detta i klassrummet och diskutera med alla elever i klassen? Detta kan ni göra i form av värderingsövningar för att se hur var och en tänker kring just skolaarbete och lärande. Är det polis du vill bli så ska du också bli det! Du kan bli vad du vill och det är endast du själv som kan stoppa dig! Kämpa för att nå ditt mål, jag tror på dig! :)


Nu tycker jag vi ger den här killen en applåd och försöker få tillbaka hans självförtroende till sin egna förmåga!



¬ Litet uppehåll?

Sommaren har passerat förbi och dags att återigen sätta sig på skolbänken! Ser både fram emot en ny spännande termin, samtidigt som jag vet och känner av pressen lite... Kan inte förstå att det "bara" är den här terminen kvar, sedan tar jag ut min examen :D B & C-uppsatsen väntar på mig! Men jag ska greja detta! :)

Min sommar har varit helt fantastiskt! Hoppas ni alla har haft en bra sommar också. Min sommar bestod av lite semester kombinerat med studier! Ska berätta mer om detta så snart jag får tid över, men lite kortfattat nu. Påbörjade redan i mars månad och förbereda mig inför uppsats-landet och planerade en resa ner till Makedonien för att studera förskolorna där. Det har varit jättespännande och lärorikt och hoppas min uppsats urartar sig bra. Värmen försvann direkt när jag kom hem till kalla Sverige, ja, från 55 grader till...detta? Det är en ganska så drastisk förändring! Men jag deppade inte ner för det, det är skönt att komma hem, borta bra men hemma bäst :) Tänkte bjuda på en riktig god kaffedrink i höstmörkret!



Det du behöver:

- En shaker
- Ett STORT mysigt glas
- 2 matskedar nescafe (snabbkaffe)
- 2 matskedar dumle eller oboy-pulver

(vilket du helst föredrar, eller någon cappuccinomix kanske funkar också?)
- Kan blanda i lite grädde också för en mer krämig smak

Blanda ut med hälften vatten/mjölk och skaka! :D
Kan drickas varm eller kall och gillar man smaken av kaffe kan man ta lite extra!

Ha en fortsatt mysig onsdagskväll :)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!