¬ The State of the World’s Children 2012: Children in an Urban World.

Jag stödjer UNICEF genom att vara ”Bloggare för varenda unge”. Genom att publicera detta bidrar jag till att förändra utsikterna för dessa barn. Hjälp mig genom att gilla och sprida detta inlägg. Har du en egen blogg? Bli bloggare ”För varenda unge” här:  http://unicef.se/sprid-budskapet/bli-bloggare-for-varenda-unge och lägg upp detta inlägg du också!

 

Bild: UNICEF

 

En ny rapport från UNICEF visar sin årliga rapport om läget för barn i världen, och det visar sig att det växande antal barn som lever i storstädernas slumområden hör till de mest utsatta. Den traditionella bilden av fattigdom har tidigare ofta hämtats från en lantlig miljö menar UNICEF. Dessa barn är försummade de mest grundläggande rättigheterna när det gäller hälsa, utbildning och utveckling. Hjälp till att sprida denna allvarliga situation barn tvingas leva i genom att länka, twittra, skriva ett inlägg på din blogg eller diskutera i något forum! Här kan du läsa mer, fullständiga rapporten.

 

Läs DN's intervju med Nils Arne Kastberg, (tidigare chef för Unicef i Latinamerika och Sudan) om: Allt fler barn lever i slumområden.

 

UNICEF arbetar för att förbättra livet för barn som får sina rättigheter kränkta varje dag.  De arbetar tillsammans med myndigheterna för att bland annat stärka hälsovårdssystem, bygga ut skolväsendet, sociala skyddssystem och förhindra att barn hamnar på gatan eller i tvångsarbete.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0