¬ När träder lagen egentligen in om att lärare och förskollärare måste ha legitimation?

Legitimationen ingår i den nya skollagen och den träder (skulle) i kraft den 1 juli 2011. Legitimationen kommer sedan införas i ytterligare två steg steg. Skolverket har nyligen (februari 2012) bett om senareläggning av införandet av de regler som skulle börja gälla 1 juli 2012, det vill säga kravet på att du måste ha legitimation för att kunna tillsvidareanställas, sätta betyg och ansvara för utbildningen på en skola eller förskola. Vi väntar nu på ytterligare besked från Skolverket för vilka tidsgränser som kommer gälla.. (Lärarförbundet)

Skolverket har hittills fått in ca. 100 000 ansökningar om lärarlegitimation, beslut har man hunnit fatta om cirka 5 000 av dem bara! Beredningsprocessen var mer än vad Skolverket kunde hantera på en gång, vilket är ganska så förståeligt...

 

Nu har Regeringen återigen beslutat om ett nytt datum för när de nya lärarlegitimationerna ska införas, 1 december 2013. Lärarförbundets ordförande Eva säger - "Det är klokt att regeringen ger reformen chans att bli bra, i stället för att den genomförs för fort." Jo, visserligen, men jag som lärare håller inte med om att den här "väntan" är hållbar i längden. Vad händer om vi efter 2014 får en ny regering och ett nytt politiskt skifte? Är det någon som ens funderat kring detta, kan de då avbryta denna reform?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0