¬ Fler får ut en lärarexamen!


Nu ges det ut för att fler får ut lärarexamen, alltså måste det ha skett en ökning? Andelen lärare som har lärarexamen har ökat med 1,7 procentenheter sedan 2011, skriver Skolverket. Det går inte ihop i min värld. Samtidigt som det också tyder i media att allfler hoppar av lärarutbildningen. Antalet nybörjare sjönk med hela 15 procent jämfört med hösten 2010, enligt Högskoleverket.

"Trots den stora ökningen av andelen lärare med lärarexamen i fristående skolor så har de långt kvar till samma nivåer som de kommunala skolorna. På kommunala grundskolor är nu andelen lärare med pedagogisk högskoleexamen 89 procent och på fristående grundskolor 73 procent. På kommunala gymnasieskolor är nu andelen lärare med pedagogisk högskoleexamen 81 procent och på fristående gymnasieskolor 63 procent." (Skolverket). Statistiken finns på skolnivå i Skolverkets databas SIRIS.


Jag tror att det är fler som är utbildade/utbildar sig men att dessa som sedan får ut en examen rättare sagt inte hamnar på skolan sedan då de söker arbete någon annanstans, eller vart tar alla lärare vägen?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0