¬ Nätmobbning och etik på nätet

Nätmobbning är något som förekommer dagligen, inte nog med att vissa ungdomar ska behöva oroa sig då de både går till och hem från skolan, men att även bli förföljd, trakasserad på sin fritid i sitt eget hem. Detta är otroligt viktig att ta upp och ännu viktigare att vi startar och påbörjar att satsa på detta mer!


Bara för att nämna några:

- Ryktesspridning och skvaller på nätet
- Bråk och konflikter som kommer till skolan och utanför skolan
- Olämpliga eller kränkande bilder


Bild: dn.se


Jag vet att då jag själv gick i grundskolan föregick detta hela tiden och vissa lärare blundade trots att de själva såg med egna ögon vad som försegick! "Mobbad? Det har jag inte märkt" Jag vet inte om detta kan handla om att man som lärare inte känner sig tillräckligt hemma på området, ytterligare en ännu stark anledning på att satsa på att utveckla kunskap, erfarenheter och förståelse kring detta. Kan också handla om en bristvara på att lärare idag känner sig hjälplösa och inte vet vart de ska börja och därför istället låter bli. Idag märker man allt tydligen att lärare är ensama! Arbetslagen är splittrade och det är tufft att stå emot något på egna ben då man inte får stöd av sina kollegor!


Nexpo finns konkreta råd och vertyg och de arbetar för att motarbeta mobbning och kränkningar på nätet. Alltså handlar det om pedagogiska föreläsningar för både elever, föräldrar och pedagoger.


Friends är också en känd organisation, vilket vi både känner igen från reklam på tv och annan spridning i media, där de arbetar långsiktigt genom både utbildning, rådgivning och opinionsbildning för att öka kunskap och engagemang hos vuxna och barn.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0